Taskussa välieräpaikka ja avautunut sisäpeli

0
Jyskeen ja Janan kohtaaminen lauantaina Laitilassa oli tiukkojen marginaalien ottelu, jossa jokaisella sentillä oli merkitystä.

Jenna Westerlund

Jyske saavutti viikonloppuna Ykköspesiksen välieräpaikan voittamalla Janakkalan Janan puolivälierissä suoraan numeroin 2–0. Jyskeen välierävastus on Oulun Lippo.

Jyske hävisi viime keskiviikkona lohkon päätöskamppailussa Pöytyälle, joten Jyskeen oli tyytyminen kakkossijaan, mikä tarkoitti sitä, että puolivälierävastukseksi määräytyi Janakkalan Jana.

Ensimmäinen kohtaaminen nähtiin Laitilassa lauantaina, jolloin kotijoukkue vei nimiinsä tiukan ottelun lukemin 2–0 (1–0, 2–0). Ulkopeli oli totutun vahvaa, eikä Jana saanut lukuisista ajolähtötilanteistaan huolimatta juoksun juoksua.

Jyskeestä esiin nousi kapteeni Iida Lastama , joka kahdella lyödyllä juoksullaan antoi joukkueelle mahdollisuuden voittoon. Lisäksi hän nappasi ykköspalkinnon. Toisena pelaajana palkittiin loukkaantumisten jälkeen vahvan paluun kentille tehnyt Iida Mäki.

– Sisäpeli oli ajoittain tukkoista, mutta ulkopeli oli betonisen kovaa, pelinjohtaja Sami Mäki avasi.

Toinen ottelu oli välittömästi sunnuntaina. Pitkään lukossa ollut Jyskeen ulkopeli näytti avautumisen merkkejä, kun Jyske voitti ensimmäisen jakson peräti 2–9. Jana teki kaikki ottelun juoksunsa ensimmäisellä jaksolla, mutta Jyske vastasi heti.

Ensin Pinja Toivonen eteni harhaheitolla kotipesään ja kahden palon tilanteessa Ida Mäenpää löi kolme juoksua. Näin ollen Jyske meni jaksolla menojaan lisäten juoksumäärän yhteensä yhdeksään.

Toinen jakso olikin tiukempi. Jakson ainoan ja ottelun ratkaisseen juoksun toi Iida Mäki , joka eteni harhaheiton turvin kotipesään. Yhteensä ottelun kolmostilanteet merkittiin Jyskeen eduksi 17–10, eikä voittajasta lopulta ollut epäselvyyttä.

– Sunnuntain pelissä ensimmäinen jakso oli meiltä sisäpelin osalta kauden parhaimmistoa. Kaikella kunnialla Janakkala antoi kelpo vastuksen, vaikkakin kaikki neljä jaksoa näissä kahdessa pelissä veimme nimiimme, Mäki kehui.

Näin ollen Jyske varmisti välieräpaikkansa. Vastaan asettuu Pohjoislohkon kärkijoukkue Oulun Lippo, joka voitti omassa puolivälieräsarjassaan Tyrnävän Tempauksen. Ottelusarja käynnistyy lauantaina ja Laserkeskus-areenalla pelataan sunnuntaina.

– Sarjasta tulee varmasti mielenkiintoinen ja tasainen. Runkosarjassakin kohtaaminen Lipon kanssa venyi supervuoropariin. Sisäpelin osalta yritämme saada peräkkäisiä onnistumisia mailassa, mutta muuten pienet hienosäädöt riittävät.

Viime vuonna Jyske putosi välierävaiheessa suoraan 2–0, mutta nyt joukkue haluaa ottaa revanssin ja edetä vielä pidemmälle.

– Nyt eletään pesiskauden hienoimpia aikoja. Toivottavasti kotiyleisö arvostaa jo tähänastista suoritustamme ja saisimme sunnuntaina katsomot täyteen. Nyt jos koskaan on aika tulla seuraamaan hienojen nuorten naisten edesottamuksia, Mäki kannustaa.