Tuurilla, taidolla, tahdolla – Jyskeen jalkapalloilijoille Buena Vista cupin voitto

0
Jyskeen vuonna 2012 syntyneet pojat voittivat Raumalla turnauskultaa. Kuvassa valmentaja Jarno Uusitalo (ylh.vas.), Vitali Hulenko, Nikita Mykhailov, Leon Vaskelainen, Matias Seitala, Abdullah Al-Saffar. Alarivissä ovat Eino Uusitalo (vas.), Kasper Raitamäki, Santeri Raitamäki, Samuel Rautanen, Vihtori Rantapere ja Stefan Dyatchuk. Kuvasta puuttuvat Lassi Isotupa ja Eeli Marttila.

Kaikkia näitä kolmen teen prinsiippejä tarvittiin, kun Laitilan Jyskeen 2012 syntyneitten poikien kilpasarjan joukkue osallistui viime viikonloppuna Raumalla järjestettyyn kaksipäiväiseen jalkapallon Buena Vista cupiin. Joukkue osallistui turnauksen kilpasarjaan, jossa voitosta taistelivat Laitilan lisäksi joukkueet Seinäjoelta, Espoosta, Helsingistä, Kaarinasta, Porista ja Raumalta.

Lauantaina alkulohkon pelien jälkeen näytti jo siltä, että Jyskeen nuoret soturit taistelevat sunnuntaina sijoista 5-8. Lauantaiaamuna kuitenkin pelattiin vielä kaksi alkulohkon peliä, joista toisessa turnauksen ennakkosuosikki Ebk Espoosta yllättäen kärsi tappion. Sen johdosta Jyske nousikin lohkon kakkossijalle ja eteni mitalipeleihin.

Liekö tästä vai maittavasta turnauslounaasta, Jyske sai valtavan boostin tulevaan semifinaaliotteluun, jossa vastaan asettui SJK Seinäjoelta. SJK:lla oli tappioton putki alla, joten tiedossa oli kova kamppailu.

SJK tuli kovaa päälle ja ottelu olikin kääntyä kreikkalais-roomalaisen painin puolelle. Jyskeen pojat kuitenkin muistivat etävalmentajansa vinkit, miten ottelu tullaan kääntämään voitoksi. Lisäksi poikia jatkopeleissä luotsannut Jarno Uusitalo piti huolen, että homma rullaa raiteillaan. Summa summarum, SJK oli vain vastaantulija. Jyske eteni finaaliin numeroin 6–2.

Finaaliotteluun Jyske sai vastaansa Kaarinan Pojat. Vastus oli tuttu, lauantain alkulohkossa pisteet tasattiin numeroin 1–1.

Finaaliottelu käynnistyi räväkästi Jyskeen mentyä johtoon pelin alkumetreillä. Päästä päähän mentiin, mutta Kaarinan maalintekoyritykset jäivät varsin vaisuiksi.

Jyskeellä taas oli maalipaikkoja tuhlattavaksi asti.

– Saamme kyllä luotua ihan kivasti maalintekopaikkoja, mutta vieläkin yritetään turhan paljon kuljettaa palloa maaliin asti. Pitäisi vaan laukoa enemmän maalintekosektorilta, valmentaja Sami Vaskelainen kertoo

Isompien seurojen vahvuus Jyskeen poikiin nähden on pallonhallinta.

– Siinä meillä on paljon kehitettävää. Pojat ovat niin sanotusti siinä asiassa saaneet vasta langan päästä kiinni, ja ilman sitä otetta lopputulos ei olisi ollut se mitä se nyt oli, Vaskelainen summaa.

Jyske prässäsi, puolusti, liikutti palloa ja näistä syistä piti johtonsa loppun asti ja voitti turnauskultaa Kaarinan jäädessä hopealle. Pronssia saavutti SJK Seinäjoelta, joka kukisti pronssiottelussa porilaisen Musan Salaman numeroin 3–0.