Urheilutielle tulossa uusi suojatie – Urheilutien reunaan tulee myös suojatielle vievä polku

0
Havainnekuva: Uuden suojatien on suunniteltu johtavan Lehdokkikujalle.

Urheilutielle rakennetaan uusi suojatie, joka tulee johtamaan Lehdokkikujalle. Tekninen valiokunta hyväksyi uuden suojatien suunnitelmat viime viikon keskiviikkona.

Lehdokkikujalla asuvat esittivät viime keväänä huolensa Urheilutien turvallisuudesta, minkä vuoksi valiokunta käynnisti kesäkuussa uuden suojatien suunnittelun.

– Lehdokkikujan uusi polku on liikenteen perusturvallisuuden kannalta tärkeä, koska Urheilutiellä ei tässä kohtaa ole juurikaan piennarta. Maasto nousee jyrkästi Esikkokujan päässä, joten siihen on muotoiltava polku, mikä johtaa pois kapeasta paikasta, työpäällikkö Pekka Mäki-Tasku kertoo.

Uusi sorapäällysteinen polku tulee kulkemaan Opistotalon leikkikentän vieressä olevan pienen puistikon läpi ja noin neljän metrin matkalta Urheilutien reunassa. Noin 1,2 metriä leveä polku muodostaa turvallisen kulkureitin uudelle suojatielle.