115-vuotias Laitilan Seudun Hevosyhdistys

0

Alkujaan Laitilan ynnä muiden pitäjäin hevoskasvatusyhdistys täyttää tänä vuonna 115 vuotta. Jo on korkea aika tehdä tällaisesta arvokkaita perinteitä omaavasta yhdistyksestä historiikki. Yhdistys on perustettu Venäjän vallan aikana ja vuosikymmenien saatossa se on taukoamatta toiminut näihin päiviin asti ja toimii edelleen.

Yhdistyksen vuosikokouksen suostumuksella lähdin tähän historiikkiprojektiin. Uskalsin lähteä, sillä olen ollut yhdistyksen sihteerinä yhtä jaksoisesti 33 vuotta. Kokemustakin on pikkasen, sillä olen aikaisemmin tehnyt näitä kirjoja neljä kappaletta ja muistikin on vielä tallella.

Materiaalia on valtavasti. Kaikki 115 vuosikokousten pöytäkirjat ovat tallella. Johtokunnan pöytäkirjoja on satoja, valtavasti valokuvia ja paljon lehtileikkeleitä, mutta lisää tarvitaan, sillä 70 vuoden alkutaipaleelta ei ole montakaan kuvaa olemassa.

Erityisesti kaipaan kuvia perustajajäsenistä ja ensimmäisistä puheenjohtajista, jotka olivat Huugo Wash, Oskari Aula ja Kustaa Haijanen. Perustajajäseniä olivat: Antti Perheentupa, joka valmistui myöhemmin papiksi ja perusti Ulvilan hoivakodin. Hän omisti myös ravitallin. Viktor Palmunen, J. Erl Pilppula, O. Tala, S. Sonkkila, V. Aaltonen-Tala, August Iso-Tupa, Jussi Pärkö ja Kustaa Valpola, Pyhäranta.

Toivottavasti saan kuvat ja tietoa myös Väinö Vuolasta ja hänen oristaan Murtius, joka Porin kuninkuusraveissa 1950 juoksi kylmäveristen maailmanennätyksen ja oli vähästä kiinni tulla myös ravikuninkaaksi. Näiden lisäksi kaikki muut kuvat ja tiedot yhdistyksestä ovat tärkeitä.

Tiedot voi lähettää juke@dnainternet.net tai osoitteeseen Karjassilta 4 27320 Ihode. Puhelimitse minut saa kiinni numerosta 0500 723939. Sopii myös käydä tuomassa, sillä silloin materiaalin saa heti takaisin.

Jukka Alhoranta

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän