Auringonsäteiden juhlaa – Kuoron kymmenvuotisjuhla Kodistuvalla

0
Taika-Petteri viihdytti juhlaväkeä jongleeraten suurin kaloin.

Jussi Vaajasaari

Viime sunnuntaina kokoontui salin täysi yleisöä Auringonsäteet-kuoron kymmenvuotisjuhlaan Kodisjoen seurakuntatalolle Kodistuvalle. Kymmenvuotisjuhlan juonsi Maarit Lehto, joka on pitkään organisoinut pyhäkoulutoimintaa Kodisjoella. Auringonsäteet on pyhäkoululaisten lapsikuoro.

– Meillä on aina ollut pyhäkoulun päätteeksi kuoroharjoitus, sanoo Maarit Lehto.

Juhla alkoi tietenkin Auringonsäteiden lauluesityksellä, jota säesti kuoron johtaja Outi Yli-Antola. Esityksiä ohjasi Lahja Pavela. Kuoro kuului raikkaana ja näkyi kirkkaana keltaisissa asuissaan.

– Sana laulun kautta koskettaa ja saa hyvälle mielelle, sanoo Rauman seurakunnan tervehdyksen juhlaan tuonut Keijo Ahorinta.

Kodistupa oli täynnä juhlaväkeä “vauvasta vaariin” hyvissä ajoin ennen juhlan alkua. Niinpä juhlaesiintyjäksi saatu Taika-Petteri viihdytti väkeä testaten äänentoistoa, taikurivälineitään ja jongleerausesineitään.

Juhlassa Taika-Petteri alias Petteri Hakanen Jyväskylästä valloitti yleisön. Hän viihdytti kaikenikäisiä vatsastapuhumalla, beatboxaamalla, käsinukeilla, jongleeraamalla ja taikatempuilla.

Esitysten päätyttyä monet poseerasivat käsinukkien kanssa eli otattivat itsestään “karhuselfieitä”. Monenlaisten tarjoilujen nauttimisen jälkeen useimmat lapset ja monet aikuisetkin harjoittelivat jongleerausta Taika-Petterin välineillä.

Auringonsäteet -kuoron kymmenvuotishistoriikin juhlaväelle esitti Outi Yli-Antola. Power Point -esityksenä toteutettu historiikki oli napakka ja selkeä sopien nuorimmillekin juhlavieraille. Kuvissa esiintyi paljon jo aikuisiksi varttuneita kuorolaisia keltaisissa paidoissaan.

– Kymmenen vuotta on pitkä aika lasten historiassa, sanoo Outi Yli-Antola esityksensä päätteeksi.

Auringonsäteet -kuoro esiintyi jo ensimmäisenä toimintavuotenaan 2013 useissa paikoissa, ja on keikkaillut ahkerasti kymmenvuotisen historiansa aikana. Mukana on yleensä ollut Auringonsäteiden sisarkuoro Ilon Helmet Laitilasta.

Auringonsäteet on jo kahdesti levyttänyt kuorolaulujaan yhteistyössä laitilalaisen Ilon Helmien kanssa. Levytyksissä on myös Auringonsäteiden oman johtajan Outi Yli-Antolan sävellyksiä ja sanoituksia.

– Yhteistyössä toisten kuorojen kanssa on valtavasti voimaa! iloitsee molempien kuorojen ohjaaja Lahja Pavela.

Rauman seurakunnan kukkatervehdyksen juhlaan toi johtava kanttori Leena Kivi ja Franciscus-kuoron jäsen Keijo Ahorinta.

– Laulu antaa lohtua ja viestittää Jeesuksesta niillekin, jotka eivät käy kirkossa. Jatkakaa hyvässä harrastuksessanne! toivoo kirkkovaltuutettu Keijo Ahorinta.