Elämyksellinen elokuvailta lämpimässä syysillassa – Joku törttö veti töpselin irti ja elokuva keskeytyi

0
Kaverukset Petra Härmä, Amalia Helkkula, Ilona Mäkinen, Linnea Lehtonen, Suvi Jalonen, Nea Pihala sekä Jemina Lehtonen ovat olleet katsomassa ulkoilmaelokuvaa ennenkin.

Tinja Jalonen

Suuri valkokangas seisoi urheilukentän päädyssä, ja sen edessä levitettäytyi värikkäiden vilttien ja tuolien meri. Ulkoilmaelokuvasta nauttimaan kerääntyi tänä vuonna 770 ihmistä. Amalia Helkkula , Ilona Mäkinen , Linnea Lehtonen , Petra HärmäJemina LehtonenNea Pihala ja Suvi Jalonen asettelivat herkkujaan viltille ennen elokuvan alkua. Ruby – teini-ikäinen merihirviö -elokuva ei ollut heille entuudestaan tuttu. Varmaan on ihan hauska ja vauhdikas, Lehtonen arvailee.

Urheilukenttä hiljeni vähitellen elokuvan alkaessa. Valkokankaalle heijastui Rubyn tarina ja äänet sekä musiikki täyttivät ilman. Elokuvan tarina oli taianomainen sekoitus seikkailua sekä nuoren tytön elämää. Sen päähenkilö Ruby muuttui merihirviöksi ja tempautui mukaan seikkailuun valtameren syvyyksiin. Elokuvassa oli paljon huumoria sekä yllättäviä käänteitä, jotka pitivät yleisön hereillä alusta loppuun.

Nurmella leijaili popcornin sekä hot dogien tuoksu, kun katsojat tekivät ostoksia Jyskeen kojusta. Tarjolla oli monipuolinen valikoima erilaisia juomia, suolapaloja ja herkkuja. Jonoa riittti koko elokuvan ajan. Nurmella retkituolit ja erilaiset viltit tyynyineen ja jopa makuupusseineen, piti yleisön lämpimänä. Sääkin oli leuto edellisiin ulkoilmaelokuviin verrattuna, eikä edes auringon laskettua tullut liian kylmä.

Elokuvaelämyksen lopussa tapahtui kuitenkin erikoinen käänne, kun ilmatäytteinen valkokangas alkoi luhistua. Kankaan kaaduttua suuri osa katsojistakin poistui paikalta. Nopean toiminnan ansiosta kangas saatiin takaisin ylös ja elokuva onnistuttiin näyttämään loppuun asti.

– Tässä oli kyse ilkivallasta, joku veti töpselon irti seinästä, kertoo Juhani Moilanen Kinotourilta.

Moilasen mukaan vastaavaa ei ole tapahtunut ennen, mutta siitä huolimatta ilta sujui hyvin. Laitilan kaupunki viestitti Instagramissa, että se suhtautuu ilkivaltaan vakavasti.

– Tapahtuman järjestäjä tekee kokonaisarvion tilanteesta yhdessä turvallisuuspalveluiden kanssa ja ryhtyy tarvittaessa toimenpiteisiin, kaupunki viestitti.

Laitilalaiset Joni Varjonen , Saara Rantapere sekä lapset Nestori ja Kerttu Rantapere pitivät elokuvasta. Eväänä heillä oli sipsejä sekä karkkia.

– Oli hyvä elokuva ja kiva, että tällaisia tapahtumia järjestetään, Joni Varjonen toteaa.