Alkukesästä kärsittiin kuivuudesta ja loppukesällä vettä saatiin ämpärikaupalla

0
Laitilassa vettä saatiin elokuussa tasaiseen tahtiin pieniä määriä, paitsi rankasti satoi 28. päivä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan elokuussa lännessä oli poikkeuksellisen sateista. Laitilaan vettä saatiin viime kuussa yhteensä 120 millimetriä, kun keskimäärin Laitilassa sataa elokuussa alle 80 millimetriä. Laitilassa sateen määrää ja lämpötiloja mittaa Eero Setälä Haukan kylässä.

Yhteensä Laitilassa oli elokuussa kokonaisia poutapäiviä vain 13. Suurin sademäärä, 33 millimetriä, ryöpsähti laitilalaisten niskaan 28. elokuuta.

Vaikka tuolloin satoi rankasti koko päivän, jäätiin munapitäjässä kauas sade-ennätyksistä. Ilmatieteen laitoksen tietojen mukaan suurin tilastoitu vuorokausisade mitattiin Savonlinnassa, jossa 13. elokuuta satoi vettä 92,5 millimetriä.

Lämpötilaltaan elokuu oli hieman tavanomaista lämpimämpi niin Laitilassa kuin koko Suomessa. Laitilassa kuun keskilämpötila oli 17,4 astetta.

Lämpimintä oli elokuun 7. päivä, kun elohopea nousi 32 asteeseen. Hellepäivät jäivät kokonaisuudessaan vähiin, sillä 25 asteen rajapyykki ylitettiin Laitilassa yhteensä vain kolmena päivänä.

Koko kesä oli Suomessa keskilämpötilaltaan lämmin. Sademäärä jakautui Laitilan seudulla siten, että alkukesästä kärsittiin kuivuudesta ja loppukesällä vettä saatiin ämpärikaupalla. Ukkosia oli Suomessa elokuussa keskimääräistä vähemmän.