Jyskeen B-tytöt toisena vuonna perättäin nuorten superpesiksen välieriin

0
Jyskeen B-tytöt voittivat Kempeleen Kirin. Loppuottelupaikan metsästys alkaa tiistaina Joensuussa.

Sami Mäki

Jyskeen B-tytöt raivasivat tiensä välieriin voitettuaan Kempeleen Kirin suoraan kahdessa ottelussa. Kempeleellä käyty ottelu on erittäin tasainen. Jyske onnistui 1. jakson alussa lyömään 3–0 johdon, mutta Kempeleen toinen vuoropari oli tehokas.

Kempele takoi hyvillä lyönneillä 6–3 johdon, jota Jyske ei hyvästä kiristä huolimatta saanut kurottua kiinni. Näin ensimmäinen jakso meni kotijoukkueelle niukasti 7–6.

Toinen jakso eteni 0–0 tilanteessa aina kolmanteen vuoropariin asti. Sitten alkoi tapahtua vierasjoukkue Jyskeen toimesta. Jyske löi vuoroparissa yhteensä kolme kunnaria ja yhtäkkiä taululla komeilivat Jyskeen johtoluvut 7–0. Tästä Kempele ei enää toipunut, ja jakso päättyi Jyskeelle 7–2.

Supervuoroparin aloittavalla Jyske ei saanut sisällä kunnon onnistumisia ja niinpä juoksut jäivät syntymättä. Vastaavasti Kempele rakensi kärjestä yhdellä palolla ajotilanteen, mutta Jyskeen ulkokentän puolustus piti hyvin.

Supervuoroparin päätyessä 0–0 haettiin ratkaisua kotiutuslyöntikilpailusta. Kotiutuslyöntikilpailussa Jyskeen Lydia Eskola täräytti toisena lyöjänä kunnarin ja tavallisen. Ja kun vielä viimeisessä parissa Odessa Rinteelä onnistui kotiutuksessa, oli Kempeleen saatava vähintään kolme juoksua omalla lyöntivuorollaan.

Tytöt aloittavat historiallisen loppuottelupaikan metsästyksen tiistaina Joensuussa. Laitilassa perjantaina 8.9. kello 16.30 alkavassa ottelussa jommallakummalla joukkueella on katkolla finaalipaikka. Joukkue toivoo runsaslukuisen kotiyleisön tukea otteluun.