Kaupunginjohtaja kyseli sosiaalisesta mediasta apua esikoululaisten esittämään kysymykseen: Kummalle puolelle näkkileipää levitetään voi?

0
Laitilan kaupunginjohtajan viesti X:ssä on saanut monet pohtimaan kysymystä, kummalle puolelle näkkileipää voi kuuluu levittää?

Laitilan kaupunginjohtaja Lauri Kattelus kertoi keskiviikkona entisessä Twitterissä, nykyisessä X:ssä, että oli saanut Apilaniityn Esikot-ryhmältä kysymyksen: Kummalle puolen näkkileipää levitään voi?

Esikoululaiset olivat olleet sitä mieltä, että kysymykseen vastausta voisi kysyä kaupunginjohtajalta. Kuitenkin kysymys oli niin haastava, että Lauri Kattelus pyysi sosiaalisessa mediassa apua vastaamiseen.

Katteluksen kysymys oli saanut torstaiaamuun mennessä yli tuhat tykkäystä. Kommentteja kysymykseen oli tullut yli 300, mutta näkemyksiä on monia.

X:stä löytyy niin sileän kuin kuoppaisenkin puolen voitelijoita. Moni ehdottaa yläpuolen voitelua. Osa neuvoo kaupunginjohtajaa miettimään vastaustaan kunnan taloudellisen tilanteen mukaan, sillä kuoppaiselle puolelle menee voita enemmän.

Moni myös kertoo, että kotona kannattaa voidella tasainen puoli ja kylässä reikäinen. Kannatusta saa myös mielipide, jossa päätöksen saa tehdä ihan itse.

JULKAISU X:SSÄ:

Torstai-iltapäivällä Kattelus julkaisi X:ssä esikoululaisille laatimansa vastauksen.

­­- Pohtimanne kysymys siitä, että kummalle puolelle näkkileipää levitetään, on askarruttanut aikuisiakin jo pitkään, hän kirjoittaa vastauksessaan.

Kaupunginjohtaja kertoo levittäneensä itse eskari-ikäisenä voin näkkileivän kumpuraiselle puolelle.

– Minun mielestäni leipä maistui silloin paremmalta, koska pidän voin mausta.

Nykyisin Kattelus kertoo voitelevansa levitettä leivän tasaisemmalle puolelle.

– Myönnän, että näkkileipä ei maistu ehkä aivan yhtä hyvältä kuin silloin lapsuudessa, mutta levitettä kuluu vähemmän ja leipä on hivenen terveellisempi tällä tavoin voideltuna.

Vastauksensa lopuksi kaupunginjohtaja rohkaisee lapsia voitelemaan leivän siten kuin itse haluaa.

– Joku pitää runsaampaa makua tärkeämpänä kuin terveellisyyttä ja toinen taas voi ajatella, että on tärkeä toimia säästeliäästi ja kuluttaa vain maltillinen määrä levitettä.

Muokattu 7.9. kello 21.43: Lisätty kaupunginjohtajan vastaus kysymykseen.