MLL:N monikulttuuriseen ystävätoimintaan etsitään uusia vapaaehtoisia

0
Laitilassa ja Uudessakaupungissa asuu paljon sekä työn perässä että humanitäärisistä syistä tulleita ihmisiä, jotka kaipaavat kontakteja paikallisiin. Kuvituskuva: Riitta Salmi

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri rekrytoi uusia vapaaehtoisia ystävätoimintaan, jonka tarkoituksena on yhdistää vakkasuomalaisia ihmisiä alueelle muuttaneiden vieraskielisten henkilöiden ja perheiden tueksi. Ystävätoiminnan tavoitteena on edistää kotoutumista, rakentaa siltoja ja vähentää yksinäisyyttä.

Ystävätoiminnasta järjestetään infoilta MLL:n avoimessa kohtaamispaikassa Ipana-Messissä Uudessakaupungissa tiistaina 3. lokakuuta kello 17.30–19.30.

– Infoiltaan ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita kuulemaan, mitä ystävätoiminta on ja miten siihen pääsee mukaan. Erityisesti etsimme uusia vapaaehtoisia maahan muuttaneiden äitien sekä perheiden tueksi, MLL tiedottaa.

Tilaisuudessa ovat mukana Varhan maahanmuuttokoordinaattori Lea Myllymäki sekä MLL:n monikulttuurisuustiimin asiantuntijat.

Erityisesti Uudessakaupungissa ja Laitilassa asuu paljon sekä työn perässä että humanitäärisistä syistä tulleita ihmisiä, jotka haluaisivat saada enemmän kontakteja paikallisiin ihmisiin ja oppia näin suomea arjen tilanteissa.

– Vapaaehtoisiksi ystäviksi haetaan tavallisia aikuisia. Vapaaehtoiselta ei vaadita mitään erityisosaamista, vaan avoin mieli ja kiinnostus tutustua uuteen ihmiseen riittävät, korostaa vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Heidi Latvala-White.

Omassa vapaaehtoistyössä saa lisäksi itse valita, kuinka paljon aikaa siihen haluaa antaa. Usein ystävät tapaavat tavallisissa arkisissa ympäristöissä, kuten leikkipuistoissa, kävelylenkeillä, harrastuksissa, perhekahviloissa, kauppareissuilla tai ihan vain kotona. Myös omat lapset voivat olla mukana toiminnassa. MLL tukee ystäväsuhteita monin tavoin, esimerkiksi järjestämällä yhteisiä illanviettoja ja virkistäytymisiä, mikä lisää yhteisöllisyyden ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Tarjoilujen takia infoiltaan pyydetään ilmoittautumaan sunnuntaihin 1.10. mennessä osoitteessa lyyti.in/VS-infoilta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän