Muistoja tröpinkoivun oksilta

0

Luin Laitilan Sanomista jutun, jossa kerrottiin retkestä Malvon kylään. Siinä oli myös juttua tröpinkoivusta. Kyseinen koivu herättää muistoja 50-luvun lapsuudesta. Istuskelin siellä koivussa aika usein ja mieleeni muistuu ainakin pari merkittävää tapausta.

Laitilassa liikkui susia silloinkin, ja muistan kuinka kuorma-autoja meni kiväärimiehiä lavalla kohti Leimäkeä. Toinen muisto liittyy metsäpaloon (sekin Leimäellä) ja siihen kuinka palokunnan vanha “Letukka” kiisi ensimmäisenä kello kilisten kohti paloa. Ainakin nämä tapaukset tuli havannoitua tröpinkoivun oksalta.

Valitettavasti en päässyt kyseiselle kotiseuturetkelle, mutta muisto elää. Toivottavasti koivulla on vielä elinvuosia jäljellä.

Terveisin Rauno H

PS. Laitilalainen sanoi ennen “mennä Malkko”, eikä “Malvoon”.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän