Oili Jalonen -rallissa kokeillaan rallisprinttiä uudella tavalla – Sunnuntaina kisa pärähtää käyntiin Laitilassa

0
Teemu Kiiski kaasutteli kauniissa vakkasuomalaisessa maisemassa Oili Jalonen -rallissa viime vuonna. Kuva: Olli Pärkö

Laitilassa ajetaan ensi sunnuntaina ensimmäistä kertaa rallisprinttiä, jossa aikavertailun sijaan kaksi kuljettajaa kisaa toisiaan vastaan ja nopeampi pääsee jatkoon. Oili Jalonen – rallin sprinttiradalle ensimmäinen kilpailija lähtee kello 11.

Perinteisesti rallisprintissä ajetaan kaksi kierrosta ja sijoitukset määräytyvät kunkin kuljettajan nopeimman ajan mukaan. Tällä kertaa ajetaan ensimmäinen kierros kelloa vastaan, mutta sen jälkeen homma muuttuu.

Jokaisesta kilpailuluokasta muodostetaan ajokaavio, joissa ensimmäisen kierroksen nopein kohtaa luokan hitaimman, toiseksi nopein toiseksi hitaimman ja niin edelleen.

Kilpailijat ajavat siis toisiaan vastaan ja aina nopeampi jatkaa kilpailua eteenpäin. Kisaa jatketaan niin kauan, kunnes jäljellä on kaksi kilpailijaa, jotka ratkovat luokan voiton.

Kilpailijoille kertyy eri määrä ajokertoja, riippuen luokan lähtijämäärästä ja kaavion rakenteesta. Parittoman määrän osuessa kohdalle, ensimmäisen kierroksen nopein pääsee automaattisesti seuraavalle kierrokselle.

– Tälläistä kilpailuformaattia ei ole vielä ikinä rallisprintissä koitettu ja toimimmekin eräänlaisena kokeilukilpailuna. Toivottavasti kilpailijat ja katsojat tulette nauttimaan kokeilusta! Oili Jalonen rallin järjestävät kertovat tapahtuman verkkosivuilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän