Pesäpallo: B-tytöille historiallinen finaalipaikka

0
Pinja Toivonen (edessä), Odessa Rinteelä ja Lydia Eskola lähtivät onnittelemaan Ella-Maria Suomista, joka oli juuri lyönyt kunnarin välieräsarjan toisessa ottelussa. Tuuletuksia nähtiin tämän jälkeenkin, kun sunnuntaina Joensuussa ratkesi finaalipaikka.

Jenna Westerlund

Harvinaista, mutta totta. Näin kuvailtiin tunnelmia sunnuntaina, kun Jyskeen B-tytöt varmisti finaalipaikkansa tyttöjen Superpesiksessä. Välieräsarjassa kaatui Joensuun Maila voitoin 2–1. Maila voitti ensimmäisen kotiottelunsa, mutta Jyske voitti kaksi seuraavaa, joista ratkaiseva mittelö päättyi vasta supervuoroparissa.

– Totta kai nyt on hyvä fiilis, mutta tähän ei tyydytä. Lähdemme hakemaan sitä kirkkainta mitalia, sunnuntain ottelun ykköspalkittu Emma Virtanen kuvaili.

Kaikki kolme ottelua olivat erittäin tasaisia, vaikka kahdessa viimeisessä ottelussa Jyske vei kummassakin yhden jakson selvästi nimiinsä. Laitilassa ottelu päättyi Jyskeelle 2–0 ja ratkaiseva kolmas kamppailu Joensuussa 1–2 (2–1, 2–10, 0–1).

Ratkaisevan ottelun toisella jaksolla Jyske sai sisäpelinsä pyörimään, kun koko kauden lyöjätilastoissa kärkipaikalla keikkunut Virtanen löi kunnarin ja samalla kolme tavallista juoksua. Heti perään saman tempun teki Meeri Heikola, ja yhden vuoroparin aikana Jyske löi peräti seitsemän juoksua. Virtanen palkittiin ansaitusti ottelun parhaana pistesaldon näyttäessä kunnarin lisäksi 3+3.

– Ulkopeli on koko kauden ollut hyvää, ja nyt olemme saaneet myös lisää itsevarmuutta sisäpeliin onnistumisten myötä. Sarja itsessään oli mainio. Ensimmäisessä pelissä tuomareiden ratkaisuista tuli häviö, toiseen peliin paransimme ja kolmas peli oli pelkkää nauttimista.

Joukkueen pelinjohtaja Sami Mäki asetti jo ennen kauden alkua tavoitteeksi finaalipaikan saavuttamisen sekä viime kaudesta parantamisen. Vaikka kesään mahtui luonnollisesti myös joitakin heikkoja kamppailuja, on Jyske koko ajan keikkunut sarjan kärkipaikoilla. Alkusarjassa joukkue teki toisiksi eniten juoksuja ja sitä vastaan tehtiin kolmanneksi vähiten juoksuja.

Tilastot ovat merkki siitä, että joukkue on suorittanut tasaisesti, jokainen on hoitanut oman tonttinsa, eikä suurempia notkahduksia ole tullut. Virtanen korostaakin, että myös finaalipaikan saavuttamisen takeena olivat joukkuehenki sekä yhteen hiileen puhaltaminen.

– En sanoisi, että mikään tietty asia toi meille finaalipaikan. Pikemminkin saavutimme sen sillä, että nautimme yhdessä pelaamisesta, yritimme kaikkemme ja kaikki antoivat tähän täyden panoksen. Ja tässä näemme tuloksen.

Jyskeen finaalivastus selviää tiistai-iltana, kun Ylivieskan Kuula ja Porin Pesäkarhut pelaavat kolmannen ja ratkaisevan ottelun. Viime vuonna porilaiset voittivat mestaruuden, ja tänäkin vuonna he voittivat oman alkulohkonsa. Samoin Kuula oli oman lohkonsa ykkönen. Oli vastus kumpi joukkue tahansa, kova urakka on vielä edessä.

– Emme jännitä erityisesti vastusta, mutta tietenkin mielenkiinnolla seuraamme, millainen joukkue sieltä vastaan tulee.

Kun finaalit käynnistetään ensi viikolla, toivoo Virtanen katsomoon samanlaista meininkiä kuin välieräsarjassa. Tuolloin paikalla oli kesän ennätysyleisö ja mukana oli niin rumpuja kuin läpsyttimiäkin, joten ääntä piisasi. Katsojat myös uskaltautuivat kannustamaan kotijoukkuetta äänekkäästi huutaen.

– Laitilalaisille, ja miksipäs ei muillekin, sellaiset terveiset, että haluan nähdä teidät kaikki kannustamassa meidät SM-kultaan! Myös vieraspeleihin saa tulla kannustamaan, Virtanen vinkkaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän