Pesäpallo: Unelma mestaruudesta voiton päässä

0
Ottelun jälkeen kentällä nähtiin sekä pettyneitä että onnensa kukkuloilla olleita pelaajia. Jyskeen hermo piti paineen alla, ja palkinnoksi tästä joukkue on enää yhden voiton päässä mestaruudesta.

Jenna Westerlund

Jyskeen B-tyttöjen mestaruuden tavoittelu käynnistyi toivotunlaisesti, kun joukkue nappasi ensimmäisen kiinnityksen kotikentällä lauantaina. Ylivieskan Kuula kaatui tiukassa ottelussa lukemin 2–1s (8–9, 7–5, 1–0).

Ottelu oli aikamoinen vuoristorata. Yhteensä nähtiin seitsemän kunnaria ja 29 juoksua. Vuorotellen joukkueet johtivat suurinumeroisesti, mutta aina vastustaja kampesi hengittämään niskaan.

Ottelu käynnistyi Jyskeen kannalta verkkaisesti, kun ennen kolmatta lyöntivuoroa joukkue oli perässä 0–4. Jokeripelaaja Siiri Riitamaa löi kuitenkin kunnarin ja toi Jyskeen juoksun päähän ennen kuin Ylivieska sai askelmerkit kuntoon ja karkasi 3–9-johtoon.

Jyske kampesi vielä neljännen tasoittavalla itsensä juoksun päähän Meeri Heikolan kunnarin myötä. Heikola ei aivan ehtinyt kotipesään, kun vieraat saivat kolmannen palon aikaiseksi ja jakso päättyi lopulta 8–9.

– Emme olleet omalla tasolla pelin alussa. Jakson aikana tilanteet kuitenkin vaihtelivat nopeasti. Pääsimme hyvin lähelle, mutta se ei riittänyt. Saimme vuorosta kuitenkin hyvän fiiliksen toiseen jaksoon, kapteeni Odessa Rinteelä kertasi.

Näin toden totta kävi, kun heti toisen jakson alussa sekä Anna Suominen että Emma Virtanen löivät kunnarit. Virtanen esitteli muutenkin osaamistaan ja kovaa heittokättään aiheuttamalla useamman palon takakentältä. Tilanne oli Jyskeelle 6–0, kunnes Ylivieska heti kavensi tilanteeksi 6–5.

– Juoksuja nähtiin paljon, koska sää oli mitä parhain ja molemmilla joukkueilla on paljon hyviä lyöjiä.

Kolmannen aloittavalla Lydia Eskola kotiutti vielä Iida Mäen, ja loput vuorot Jyske piti vieraat nollilla. Kuten aiemminkin tällä kaudella, eteni peli supervuoropariin.

Joukkueen henkinen vahvuus näkyykin siinä, että se pystyy kääntämään otteluja hyväkseen, vaikka häviäisi ensimmäisen jakson.

– Pieni jännitys ainakin itsellä oli siinä vaiheessa, kun supervuoropari alkoi. Molempien ulkopeli toimi, mutta sisällä oli ollut vaikeaa.

Supervuoroparissa ratkaiseva juoksu tuli vapaataipaleen turvin, kun Kuulan Nina Jutila syötti kaksi perättäistä väärää. Ulkokentällä Kuulalla ei ollut palaakaan, joten Jyske kampesi jälleen rinnalle ja ohi 350 katsojan edessä.

– Fiilikset olivat mitä upeimmat, kun voitimme pelin mahtavan kotiyleisön tukemana, Rinteelä kiitti.

Toinen finaaliottelu pelataan siis Ylivieskassa lauantaina 23. syyskuuta. Tarvittaessa pelataan ratkaiseva kamppailu Laitilassa ensi maanantaina.

– Lähdemme voittamaan. Kuula on hyvä joukkue, mutta kun pidämme heidän kärkensä kiinni ja pelaamme etenkin omaa vahvaa ulkopeliä, uskon sen riittävän, Rinteelä päätti.

Joukkue toivoo fanien lähtevän mukaan historialliselle ja mahdollisesti mestaruuden ratkaisevalle reissulle. Fanibussi lähtee matkaan lauantaina Varppeesta, ja tarkemmat tiedot löytyvät Jyskeen pesäpallojaoston sosiaalisesta mediasta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän