Pyöräreitit vetävät polkijoita – Mutkat vain lisäävät reitin viehätystä

0

Laitila on mukana Ukipoliksen vetämässä pyörämatkailun kehittämishankkeessa Bikemenu 2, jossa kartoitetaan erilaisia pyöräreittejä. Tarkoituksena on tarjota virkistystä paikallisille, mutta myös houkutella alueelle matkailijoita. Laitilan seudulle pyöräreitit sopivat mitä parhaiten, sillä tieverkosto on monipuolinen ja pyöräily erittäin suosittu kuntoilumuoto monen ikäiselle.

Bikemenu 2 -hankkeen tiimoilta järjestettiin syyskuun alussa yleisötilaisuus Poukan talolla. Hankkeessa kannattaakin kuulla paikallisia, sillä kivat ja toimivat reitit ovat tiedossa.

Kodjalan ja Kalannin väli kaipaa edelleen pyörätietä. Silti Laitilasta uskaltautuu aiempaa paremmin pyörällä meren rantaan munkkikahville, sillä tärinäraidat kantatien pätkältä poistettiin syyskuun alussa. Näin pyöräilijöillä on enemmän pientareella tilaa polkea.

Pyörämatkailu sopii maaseudulle, sillä alueelta löytyy mukavia pieniä teitä, joiden mutkat vain lisäävät reitin viehätystä. Tosin autoilijoiden lisäksi pyöräilijät kaipaavat teille nykyistä parempaa kunnossapitoa, sillä kuopat ovat vaarallisia.

Rantatietä etenevä Eurovelo 10 kiertää koko Itämeren. Keväällä reitti sai opasteet. Pyhärannassa onkin tänä kesänä nähty aiempaa enemmän pyöräilijöitä suurten pyörälaukkujen kanssa.

Suosittu pyörälenkki Laitilassa on niin sanottu Torikan lenkki, joka kulkee keskustasta Soukaisiin, Torikantietä Kasitien yli ja Untamalan kautta takaisin keskustaan. Jos teemoja reiteille etsitään, niin tälle reitille osuu kolme kirkkoa: Pyhän Mikaelin kirkko, Perttelin kirkko ja Untamalan kirkko.

Rauman seurakunta on jo neljä kertaa järjestänyt kolmen kirkon pyöräilyn, jossa kierretään Kodisjoen, Rauman ja Lapin kirkko. Suositun tapahtuman idean voisi kopioida Laitilaankin.

Iida Kauppi

iida.kauppi@laitilansanomat.fi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän