Venla Laiho kakkonen Ruotsi-ottelussa – “Ei ihan ollut paras päivä, mutta olen ihan tyytyväinen aikaan”

0
Venla Laiho käveli toiseksi Suomi-Ruotsi -ottelussa. Kuva: Jesse Väänänen/SUL

Ilkka Simola

Suomen menestys Ruotsi-ottelussa ei jäänyt kävelijöistä kiinni naisten ottaessa kolmoisvoiton ja miesten kaksoisvoiton. Naisten kolmoisvoitto oli jatkumoa viime vuoden Helsingin ottelusta. Jyskeen Venla Laihon asema kärkitriossa koheni yhdellä vuodentakaisen pronssin kirkastuessa hopeaan.

Suomen naisten järjestys oli sama kuin Lahden Kalevan kisoissa heinäkuun lopulla Lapuan Virkiän Heta Veikkolan voittaessa ja saman seuran Anniina Kivimäen ollessa kolmantena. Erot vaan olivat nyt huomattavasti pienemmät Veikkolan ollessa maalissa vain yhdeksän sekuntia edellä ja Kivimäen jäädessä Laihosta parikymmentä sekuntia.

Venlan aika 23.23,82 jää kymmenkunta sekuntia viime vuoden maaottelussa tulleesta ennätyksestä 23.15,53. Hetan voittoaika oli 23.14,47, Anniinan aika 23.45,56 parhaan ruotsalaisen Monica Svenssonin jäädessä kolme sekuntia ajalla 23.48,19.

Venla oli ainoana mukana viime vuoden kärkikolmikosta Enni Nurmen ja Elisa Neuvosen ollessa erinäisten vaivojen takia poissa.

Täysin tyytyväinen Venla ei kävelyynsä ollut.

– Ei ihan ollut paras päivä, mutta olen ihan tyytyväinen aikaan, Laiho kertoi Urheiluliiton kotisivuilla.

– Myöskään tuomarointi ei mennyt aivan kohdalleen. Sain kolme laikkaa samasta asiasta. Tuomarilta pitäisi tulla vain kerran laikka samasta asiasta ja sen jälkeen hänen pitäisi kirjoittaa punainen, jos sama virhe jatkuu.

Sama tuomaroinnin epämääräisyys harmitti myös Veikkolaa, joka ei uskaltanut kävellä täysillä viime kilometreillä kahden punaisen rasittamana.

Kävelyt olivat nyt ensi kertaa mukana maaottelun kokonaispisteissä. Aiemmin kävelyt on kisattu erillisenä osiona. Suomalaisten kävelyn ylivoima ei kuitenkaan kantanut maaotteluvoittoihin asti naisten hävitessä kolmella pisteellä ja miesten otellessa tasapisteet, mutta lajivoitot ratkaisivat voiton naapurimaalle.