Yleisurheilu: Osanottajaennätys Syysmoniotteluissa

0
Jyskeen 8-vuotiaan Ilmari Matikaisen tyylinäyte keihäässä.

Ilkka Simola

Yleisurheilun kesäkauden päättäneet Jyskeen perinteiset Syysmoniottelut keräsivät kisojen 40-vuotisen historian komeimman osallistujamäärän 138 nuoren tehdessä viimeiset tuloskirjaukset kausitilastoihin. Osallistuvien seurojen kirjo oli jälleen laaja tuloslistoilta löytyessä viime vuoden tapaan 27 seuranimeä.

Kilpailijoita tuli oman piirin lisäksi Satakunnasta ja Hämeestä, mutta myös Savonlinnan Riento ja Juvan Urheilijat olivat edustettuina. Lauantaina alkaneissa niin sanotuissa pitkissä otteluissa kilpailijoita oli 75, mutta sunnuntaina piirin kakkosmoniottelujen tullessa mukaan vipinä kentällä lähes kaksinkertaistui.

Ilmakin oli ajankohtaan nähden ihan kohtuullinen sateiden osuessa kisapäivien väliseen yöhön ja itse kisapäivien ollessa aurinkoisia joskin tuulisia. Etenkin toisena päivänä tuuli yltyi hyytäväksi. Onneksi Laitilan kenttä mahdollistaa tuulen hyödyntämisen takasuoralla suoritettavissa pikajuoksuissa.

Perinteisesti syysmoniotteluissa olleiden 6-, 7- ja 10-otteluiden ohella tuloksista koostettiin ensimmäisenä päivänä nuorimpien sarjojen kolmiottelupisteet ja toisena päivänä kisailtujen piirin kakkosottelujen eli P/T9-, 10- ja 11-sarjojen neliottelujen pisteet, joten kisojen tulokset näkyvät valtakunnan tilastoissa monimuotoisesti.

Kansallisesti kovimman tuloksen teki Rauman Urheilijoiden Manuel Ojala vetäessään 15-poikien sarjan 100 metrin kausitilaston kakkoseksi ajalla 11,47 sopivassa 1,4 metrin myötäisessä. Jyskeläisittäin kovin noteeraus nähtiin 13-tyttöjen ottelun päätös 800 metrillä Sandra Palmrothin juostessa 12-sarjan kausitilaston kakkoseksi ajalla 2.29,61 vain vajaan sekunnin kärkiajasta jääneenä.

Muista jyskeläisistä kunnostautui 28 osanottajan T9 pm-kakkosottelun voittanut ja kuusiottelussa kakkoseksi sijoittunut Sara Rantanen sekä kuusiottelun saman sarjan kolmonen Emilia Aulin. Kärkikolmikkoon yltivät myös P13-sarjan 10-ottelun kolmanneksi otellut Noel Raiskinmäki sekä N17 seitsenottelua rohkeasti kokeilleet Aada Vuoriaho ja Kiia Ihanmäki.

Kalannin Vankasta ykkönen oli Jenna Tuuna-Väiskä voittaen nuorimpien tyttöjen kuusiottelun mestaruuden ja pm-neliottelun hopeamitalin.

Viikonvaihde päätti myös Jyskeen rutinoidun kisaorganisaation kesäkauden talkoilut. Ensimmäisenä päivä toimittiin omin voimin, mutta toisen päivän viiden tunnin kisassa pm-kakkosottelujen osalta talkoissa olivat mukana myös Kalannin Vankan ja Maskun Katajan toimitsijaryhmät.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän