Gallup: Miten hoidat mielen hyvinvointiasi?

0
Nette-Maria Laine-Korhonen

Teksti ja kuvat: Jussi Vaajasaari

Mielenterveysviikkoa vietetään tällä viikolla. Haastateltavat jakavat omia vinkkejään, miten henkistä hyvinvointiaan voi vaalia.

Nette-Maria Laine-Korhonen

1. Nette-Maria Laine-Korhonen

– Minun hyvinvoinnilleni tärkeitä ovat työkavereitten seura ja työ, jossa saan olla ihmisten kanssa tekemisissä. Ryhmäliikuntatunneilla saan myös olla ihmisten parissa, ja liikunta itsessään luo hyvää mieltä. Liikunta auttaa kaikkia ihmisiä, sitä suosittelen kaikille.

Janne Soini

2. Janne Soini

– Monipuolinen ravinto ja riittävä yöuni tuovat hyvän mielen. Tansseissa käyminen on ehdottomasti parasta mielenterveydelle. Tansseissa saa hyvää liikuntaa ja voi vaihtaa kuulumisia kavereitten kanssa. Ystäväpiiri laajenee. Saa nauttia musiikista ja kauniimman sukupuolen läheisyydestä.

Miia Jalonen

3. Miia Jalonen

– Luonnossa retkeily ja luonnon kauneus avartavat mielialaa. Rasittavat ajatukset eivät saa sijaa toisin kuin sisätiloissa oleillessa. Kavereitten tapaaminen on hyväksi, koska keskustellen murheet muuttuvat vähäisemmiksi.

Tomppa Arino

4. Tomppa Arino

– Ulkoilu koirien kanssa tekee hyvää mielen hyvinvoinnille. Teen kahden koirani kanssa pitkiäkin lenkkejä. Ulkoilu auttaa hyvinvointiin monin tavoin. Ilman koiria ei tulisi lähdettyä liikkeelle.

Tuula Stenroos

5. Tuula Stenroos

– Harrastan yksinlaulua ja pianonsoittoa. Laulan kolmessa eri kuorossa. Musiikin tekeminen yhdessä on hyväksi mielenterveydelle. Ja taitojen karttuessa kasvaa itseluottamus, mikä lisää mielen hyvinvointia. Musiikki on terapiaa ihan kaikille.

Pekka Rantala

6. Pekka Rantala

– Käsillä tekeminen on hyväksi mielelle. Teen mielelläni kaikenlaisia puutöitä. Kaikenlainen työ ja tekeminen on siunaus ihmiselle ja hänen mielelleen. Kenellekään ei ole hyväksi se, jos jää keinutuoliin istumaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän