Jyske paranteli asemiaan – Jääkiekon kakkosdivarin runkosarja vetelee viimeisiä luistimen piirtoja

0
Arkistokuva

Juha Laine

Kakkosdivarin runkosarja vetelee viimeisiä luistimen piirtoja ja Jyskeen kohdalla se tarkoittaa kahta ottelua Luvian Kiekkoa vastaan. Ensimmäinen meni suunnitelmien mukaan lauantaina, kun Luvia vieraili Jyskeen kotiaskissa. Vähämaalinen koitos kääntyi isännille onnistuneen kolmannen erän alun turvin maalein 3–1.

Luvian Kiekolla olisi ollut mahdollisuus nousta vielä Jyskeen ohi sarjataulukossa, mutta lauantain peli torpedoi nämä haaveet. Jyske on siis vähintään kuuden joukossa ennen puolivälieriä ja sijoitus voi vielä nousta viimeisen pelin menestyksen myötä.

Luvian ainoa maali vei joukkueen johtoon ensimmäisessä erässä. Sen jälkeen kotijoukkueen molari Peetu Putro ei suostunut päästämään yhtään kutia selkänsä taakse. Pääkoutsi Pasi Saarela nosti Putron esiin yhdeksi pelin ratkaisijoista. Saarela oli tyytyväinen omiensa asenteeseen, mutta huolellisuutta hän kaipaisi lisää.

– Moni yksittäinen pelaaja esti hyvin vastustajan laukauksia laittamalla mailan eteen oikeaan aikaan. Myös kroppaa laitettiin likoon kiitettävästi. Tärkeissä paikoissa, kuten siniviivan lähellä, tulee liikaa virheitä ja niistä tuli ylivoimahyökkäyksiä meidän päähän. Siinä on selkeä parannuksen kohde, Saarela tiivisti.

Ville Laurell (Patrik Oksanen, Dani Mikkonen) tasoitti pelin 1-1:een toisessa erässä. Jyskeen tehohetki viimeisen erän ensi minuuteilla takasi sarjapinnat. Ensin Oksanen täräytti Toni Riekon ja Frans Niron esityöstä johtomaalin ja runsas minuutti myöhemmin Patrik Sarin (Leevi-Hermanni Mäkinen, Tommi Mieskoski) maalasi 3–1 osuman, joka jäi viimeiseksi.

Tilanne oli hallinnassa viimeisessä erässä, mutta jäähyt sekoittivat. Osa rangaistuksista meni nuoruuden innon piikkiin ja olivat tarpeettomia. Luvian ylivoima pääsi vasta kolmannella kerralla pyörimään vaarallisemmin, mutta Jyskeen nelikko pysyi tiiviinä ja peitti parhaat laukaisusektorit. Pelitapahtumiin nähden voitto oli ansaittu.

Jyskeen osalta runkosarja päättyy torstaina Luvialla. Muut joukkueet pelaavat kauemmin ja viimeinen matsi on yli viikkoa Jyskeen peliä myöhemmin. Tämän jälkeen tiedetään parit puolivälieriin, jotka alkavat helmikuun lopussa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän