Porukan perältä selvään voittoon – 7-vuotias ori näytti, etteivät voitot ole tulleet armosta

0
Kukkarosuon Kurko ja Jere Kiveinen ovat olleet alkuvuonna voittava kaksikko. Kolme kisaa, kolme voittoa.

Rauli Ala-Karvia

Siihen tarvitaan hyvää hevosta mutta myös osaavaa kuskia, kun raveissa alkulaukka heittää valjakon koko lauman viimeiseksi, ja kuitenkin lopussa seisoo kiitoksena voitto lähes hevosen mitalla.

Laitilalainen Jere Kiveinen teki euralaisella ennakkosuosikilla Kukkarosuon Kurkolla lauantaina Seinäjoen Pronssidivisioonan kilpailussa pienoisen ihmeteon.

Kukkarosuo Kurko laukkasi kiihdytyksessä heti lähtöauton irrottua ja vajosi toivottoman tuntuisesti sijalla 12. Viime kuukausina vahvasti esiintynyt 7-vuotias ori näytti, etteivät voitot ole tulleet armosta. Kun ohjastajakin oli kylmähermoinen, joukko oli tuossa tuokiossa saavutettu.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Kurko oli edelleen viimeisenä. Takasuoralla alkoi nousu, ja maisema vaihtui rivakasti. Loppukaarteessa Kiveinen käänteli ajokkinsa neljännelle radalle, ja maalipaalua kohti valjakko tuli aivan omaa vauhtiaan voittaen ajalla 29,9a. Harri Kotilaisen ajama Laviori jäi kymmenyksen ja Niko Jokelan Rallan Ruhtinas kaksi.

Kukkarosuon Kurko on voittanut kaikki tämän vuoden kolme kilpailuaan, ja jokaisessa on kuskina ollut Jere Kiveinen, joka myös kengittää euralaisten Katri ja Pasi Teinin talleilla.

Jere Kiveinen on ajanut alkuvuonna 21 kilpailua ja ottanut kolmen voiton lisäksi neljä muuta totosijaa. Alkuvuoden palkintosumma on liki kymppitonnin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän