Ruuanlaitto on nuorten ehdoton suosikki – Suunniteilla on aamutoimintaa, jossa Nuokkarilla tarjottaisiin aamupalaa

0
Amerikka-illassa vieraileva vetäjä Granger Simmons jakoi nuorille ruuanlaiton salaisuuksia ja omia vinkkejään.

Tinja Jalonen

Laitilan Nuokkarilla on talven aikana kokkailtu paljon.

mainos

– Ruuanlaitto on nuorten ehdoton suosikki-tekeminen ja sitä toivotaan aina, kertoo nuorisopäällikkö Tero Vinterbäck.

Joulukuun aikana nuokkarilla pidettiin ensin kansainvälinen kokkailuilta, jossa nuoret eri kulttuureista valmistivat oman kulttuurinsa ruokaa. Toisella kerralla teemana oli Amerikka, ja ohjelmassa oli muun muassa perinteisten hampurilaisten tekoa.

Monikulttuuri-ilta järjestettiin yhteistyössä nuorisovaltuuston kanssa.

mainos

– Mukana oli suomalais-, virolais, eritrealais- ja ukrainalaistaustaisia nuoria, kertoo Laura Vuola. Iltaa oli suunnittelemassa ja valmistelemassa kuusi nuorta.

Osa nuorista oli kokkaillut kotona tarjottavia etukäteen, mutta illan aikana leivottiin vielä muffineja. Tarjolla oli monenlaisia jouluisia herkkuja joulutortuista italialaisiin amaretti-kekseihin ja eritrealaiseen leipään. Yhteensä monikulttuuriseen jouluherkkuiltaan osallistui 11 nuorta.

Amerikka-illan järjestelyistä huolehti vieraileva vetäjä Granger Simmons. Simmons kävi etukäteen Vinterbäckin kanssa hankkimassa ainekset kokkailuun, ja nuokkarilla asetteli kaiken valmiiksi. Illan aluksi hän tutustui nuoriin ja rupatteli heidän kanssaan pelaten erilaisia pelejä. Ruuanlaitto aloitettiin amerikkalaisista brownieista.

mainos

– Kaikki osallistuivat jotenkin, joku rikkoi munia kun toinen kaatoi jauhoja, Simmons kertoo.

Seuraavaksi valmistettiin juustohampurilaisia. Kokkailun ohessa Simmons puhui ruokien historiasta ja jakoi omia ruuanlaittosalaisuuksiaan. Lopuksi nuoret saivat vielä valmistaa amerikkalaista limonadia.

Ruuan valmistuksen jälkeen pöytä katettiin ja kaikki istuivat yhdessä syömään.

mainos

– Herkut maistuivat kaikille ja meillä oli todella hauskaa, Simmons toteaa.

Ruoka puhututtaa muutenkin nuokkarin toiminnassa, sillä suunniteilla olisi aamutoimintaa, jossa tarjottaisiin aamupalaa. Idean takana on kouluterveyskyselyiden näyttö aamupalan syömättömyydestä.

– Jos nuokkarilta saisi ennen koulua aamupalaa, ehkä nuoret huomaisivat jaksavansa paremmin syötyään ja se jäisi tavaksi, Vinterbäck pohtii.

Aamunuokkaria on ajateltu kokeiltavan keväällä.