Nuokkarilla mentiin Ameriikan tyyliin – Atlantin takana jälkiruuat ovat perinteisesti hyvin makeita

0
Suolaiset hoagies -täytetyt patongit olivat niiden mieleen, joille makea ei niinkään maistu.

Tinja Jalonen

Viime torstaina Nuokkarilta leijailivat taas herkulliset tuoksut, kun nuoret kokkasivat Amerikan herkkuja Granger Simmonsin avustuksella. Paikalle oli saapunut viitisentoista nuorta, jotka olivat heti valmiina tarttumaan toimeen. Ruuanlaitto alkoi perinteisesti yhteisellä jutustelulla ja kokattavista ruuista oppimisella. 

Tällä kertaa tarkoituksena oli loihtia hoagies ja confetti cake eli täytettyjä patonkeja ja strösselikakkua sekä suklaakuorrutettuja mansikoita. Juttua riitti erityisesti täytetyistä patongeista, sillä ne ovat peräisin Philadelphiasta, Grangerin kotiosavaltiosta. Nuoret olivat innoissaan ja osallistuivat keskusteluun kysymyksillään.

– On hauskaa jutella ja nauraa nuorten kanssa, Granger kertoo. 

Kokkauksessa riitti vauhtia, sillä kaikki nuoret halusivat olla mukana. Granger totesikin, että pienemmällä porukalla ruuanlaitto sujuisi helpommin. Tietysti hän sekä nuorisopäällikkö Tero Vinterbäck olivat silti tyytyväisiä nuorten määrään. 

Ruuanlaitto-aktiviteetit ovat perinteisesti vetäneet hyvin porukkaa Nuokkarille. Vinterbäck kertookin, että hauskanpidon lisäksi ajatuksena on edistää nuorten kansainvälisyyskasvatusta erilaisiin ruokakulttuureihin tutustumalla.

Granger näytti nuorille myös videon Leader Ravakan rahoittamasta hankkeesta ”Syötävää hyvää”, joka kertoi hävikkiruuan kehityskilpailusta. Hanke oli toteutettu yhdessä Turun ammattikorkeakoulun kanssa.

Kovan uurastuksen jälkeen herkut saatiin pöytään ja oli aika maistaa päivän tuotoksia. Ruuat hävisivät nopeasti nälkäisten nuorten suuhun ja kaikki maistui kuulemma hyvältä. Strösselikakkua maistellessa nuoret ja Granger juttelivat, miten Amerikassa jälkiruuat ovat perinteisesti hyvin makeita, toisin kuin Suomessa.

Isabella Rantala oli yksi kokkailuun osallistuneista nuorista. Rantala osallistui ensimmäistä kertaa Nuokkarin ruuanlaittoiltaan, ja hänestä se oli hauskaa.

– Voisin hyvin tulla uudestaankin, suklaakuorrutetut mansikat olivat suosikkejani, Rantala kertoo.