
Halloumi ja avokado ovat loistava makupari salaatteihin ja pastaruokiin. Alla on ohje lämpimään pastaan, mutta tällä ohjeella syntyy myös loistava kylmänä syötävä salaatti. Jos teet kastiketta reilun satsin, maistuu loppu hyvin vaikka seuraavan päivän lounassalaattina pastan tai salaatin kanssa.
Tämä ruoka on siitäkin mainio, että halloumin ja avokadon kaveriksi voi lisätä monenlaisia herkkuja; esimerkiksi katkaravut, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit tai hillosipulit sopivat hyvin sekaan.
Avokadohalloumipasta neljälle
300-400 g pastaa (raa´an pastan määrä)
200 g halloumia
1 punasipuli tai esim. kourallinen kesäsipulin varsia/ruohosipulia
2-4 valkosipulinkynttä (marinoidutkin käyvät hyvin)
1 mieto chili
1–2 avokado(a)
Kirsikkatomaatteja
Suolaa
Mustapippuria myllystä
(Ruokakermaa)
Parmesaania tai muuta juustoa raasteena tai raastetta hienompana jauheena
Oliiviöljyä
(Omenamehua)
Kourallinen tuoretta basilikaa

VALMISTUS
Leikkaa halloumi pienehköiksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Silppua punasipuli hienoksi ja raasta tai hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siitä siemenet ja hienonna pieneksi kuutioksi.
Paista halloumia, sipuleita ja chiliä pannulla runsaassa oliiviöljyssä niin, että halloumikuutiot saavat ruskeaa pintaansa.
Jos käytät punasipulin sijaan kesäsipulin varsia tai ruohosipulia, silppua sipulivarret ja lisää tässä vaiheessa pannulle. Sekoittele aineksia, pidä hella tarpeeksi miedolla lämmöllä.
Hienonna sauvasekoittimella tai esim. blenderissä oliiviöljyä ja tuoretta basilikaa paksuksi kastikkeeksi. Voit vähentää oliiviöljyn määrää korvaamalla osan öljystä omenamehulla.
Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä pastan ohjeen mukaan. Pastan valmistuessa jatka kastikkeen valmistamista.
Halkaise avokado veitsellä ja poista kivi. Kuutioi avokadon liha veitsellä kuoressaan ja koverra sisus lusikalla pannulle. Lisää kokonaisia tai puolitettuja kirsikkatomaatteja.
Pyörittele seosta, mausta suolalla ja mustapippurilla sekä halutessasi esim. kasvisliemikuutiolla ja sitruunamehulla. Kaada oliiviöljystä ja basilikasta tehty kastike sekaan ja sekoittele hyvin. Tarkista maku!
Halutessasi voit lisätä ruokakermaa, mutta kastikkeen ei tarvitse olla kovin nestemäistä.
Valuta kypsästä pastasta pois keitinvesi ja sekoita pasta sekä kastikkeen ainekset kunnolla keskenään.
Ripottele halutessasi päälle maun mukaan parmesaaniraastetta/-pölyä.
Tarjoile heti.