
Munax on laajentanut toimintaansa Kustavissa. Toimitusjohtaja Matti Nyfors kertoo, että tehtaan tuotanto on jatkossa kaksinkertainen aiempaan nähden.
– Olemme vastikään rekrytoineet Kustaviin toisen vuorollisen työntekijöitä ja tuplanneet sen tuotannon. Markkinatilanne näyttää hyvältä ja tehdas palvelee tarpeitamme hyvin.
Nyforsin mukaan Kustavin kiinteistössä on myös hyvin tilaa tulevaisuuden kasvulle.
Munax avasi Kustavin yksikön syksyllä 2021. Kustavissa on keitettyjen ja kuorittujen munien tuotantoa ammattikeittiöille Suomeen ja vientiin.
– Kustavin tehdas on konsernimme ainoa keitettyjen ja kuorittujen munien valmistaja, Nyfors sanoo.
Kustavissa työskenteli tehtaan käynnistysvaiheessa kymmenkunta työntekijää, nyt työntekijöitä on noin 20.
Munax Oy on perustettu vuonna 2003. Kolme kananmunatuottajaa perustivat Munaxin alun perin munapakkaamoksi. Vaikka munien pakkaaminen on edelleen yhtiön toiminnan ydintä, munien jalostaminen niin teollisuuden, ravintoloiden kuin kuluttajienkin käyttöön on tuonut markkinoille aivan uusia tuotteita.
– Teemme kaikkea kananmunasta, kuorimunia monipuolisesti, nestemäisiä tuotteita ja jalosteita.
Yhtiöllä on myös kaksi patenttia. Toinen patentti on fermentointimenetelmällä valmistettaville välipaloille ja toinen käyttövalmiille munavoille.
Yhtiö siirtyi osaksi tanskalaista Danæg-konsernia alkuvuodesta 2021. Yhtiön päätoimipiste on Laitilassa, lisäksi yhtiöllä on toimintaa Kustavissa ja Mynämäessä. Yhtiöllä on yhteensä noin 120 työntekijää.