Pääsiäiseksi kakku? Tämä ihanan raikas limejuustokakku saa makeutensa valkosuklaasta

0
Kakun suussasulava valkosuklaamousse saa ihanaa kirpeyttä limetahnasta.

Tämä kakku saa täyden suositukseni! Ihanan pehmeä valkosuklaajuustokakku raikastuu kirpeähköllä limellä, kun kakku kuorrutetaan limetahnalla.

Pohja

mainos

150 g digestivekeksejä

50 g voita tai leivontamargariinia

Täyte

mainos

2 dl (1 prk) vispikermaa

200 g (1 prk) vaniljarahkaa

200 g valkosuklaata

mainos

200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa

Limetahna

2 kananmunan keltuaista

mainos

1 dl sokeria

2 limeä (luomu)

50 g voita tai leivontamargariinia

Koristeluun

1 lime (luomu) tai haluamasi koristeet

Pääsiäisenä tarjottavan kakun voi koristella vaikkapa erilaisilla suklaamunilla tai limen siivuilla.

Valmista limetahna. Lisää kattilaan keltuaiset ja sokeri, ja vaahdota kevyesti kierrevatkaimella. Pese limet, raasta kuoret (2 tl) ja purista mehu (4 rkl). Sekoita kuoriraaste ja mehu keltuais-sokeriseokseen ja lisää rasva. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa kuplia. Kaada tahna laakeaan astiaan ja anna jäähtyä.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma ja rahka löysäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sulatettu suklaa ja notkistettu tuorejuusto. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Levitä limetahna kakun pinnalle.

Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle.

Koristele kakku haluamallasi tavalla, esimerkiksi ohuilla limen viipaleilla.

Resepti: Yhteishyvä