Mansikasta makeutta halloumin vastapariksi

0
Mansikkainen halloum-salaatti toimii kevyenä lounaana tai ruokaisana lisäkkeenä kesäiselle aterialle.

Halloumi-juuston suolaisuuden vastapariksi sopii hyvin makea mansikka. Koska nyyttäreille tekemäni salaatti hävisi kulhosta viimeistä murua myöden, uskallan laittaa reseptin jakoon. Lisukkeeksi tein hunajapaahdettuja pähkinöitä.

Mansikkainen halloumi-salaatti


3 pakettia halloumi-juustoa

mainos

1 rasia mansikoita

1 ps salaattia

1 rasia rucolaa

mainos

1 kurkku

2 suippopaprikaa

1 rasia punaisia kirsikkatomaatteja

mainos

1 rasia keltaisia kirsikkatomaatteja

Lisuke:

1 pussi pähkinöitä

mainos

n. ruokalusikallinen hunajaa

maun mukaan suolaa

Paista halloumi pannulla kullanruskeaksi ja anna jäähtyä rauhassa. Pilko sillä välin kaikki ainekset salaattikulhoon. Kun halloum on jäähtynyt, lisää se salaatin joukkoon.

Pähkinät kannattaa ensin paahtaa kuivalla pannulla. Tässä kannattaa olla tarkkana, etteivät ne kärähdä. Lisää suola. Kun pähkinät on paahdettu, lisää myös hunaja ja nosta pähkinät jäähtymään lautaselle. Omat pähkinäni takertuivat toisiinsa ja niitä oli vähän vaikea saada ripoteltua salaatin päälle. En tiedä, olisiko auttanut, jos pähkinät olisi kuumina levitellyt niin, etteivät ne kosketa toisiaan. Tahmeita pähkinöistä joka tapauksessa tulee, joten ehkä se ei olisi muuttanut mitään.