
Mansikkainen halloumi-salaatti
3 pakettia halloumi-juustoa
1 rasia mansikoita
1 ps salaattia
1 rasia rucolaa
1 kurkku
2 suippopaprikaa
1 rasia punaisia kirsikkatomaatteja
1 rasia keltaisia kirsikkatomaatteja
Lisuke:
1 pussi pähkinöitä
n. ruokalusikallinen hunajaa
maun mukaan suolaa
Paista halloumi pannulla kullanruskeaksi ja anna jäähtyä rauhassa. Pilko sillä välin kaikki ainekset salaattikulhoon. Kun halloum on jäähtynyt, lisää se salaatin joukkoon.
Pähkinät kannattaa ensin paahtaa kuivalla pannulla. Tässä kannattaa olla tarkkana, etteivät ne kärähdä. Lisää suola. Kun pähkinät on paahdettu, lisää myös hunaja ja nosta pähkinät jäähtymään lautaselle. Omat pähkinäni takertuivat toisiinsa ja niitä oli vähän vaikea saada ripoteltua salaatin päälle. En tiedä, olisiko auttanut, jos pähkinät olisi kuumina levitellyt niin, etteivät ne kosketa toisiaan. Tahmeita pähkinöistä joka tapauksessa tulee, joten ehkä se ei olisi muuttanut mitään.