Munkit voi paistaa kookosrasvassa tai miedon makuisessa kasviöljyssä.
VAPPUMUNKIT
5 dl maitoa
50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
1 muna
14–16 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
PAISTAMISEEN:
1 l rypsi- tai auringonkukkaöljyä
Valmista taikina tavallisen vehnätaikinan tapaan. Anna valmiin taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahtia. Leivo molemmista paloista tangot ja jaa kumpikin 17-18 palaan. Leivo palat pyöreiksi pulliksi ja anna niiden kohota peitettyinä.
Tee kohonneisiin pulliin keskelle reikä ja muotoile rinkilöiksi.
Kypsennä padassa kuumassa rasvassa, noin 180°C:ssa molemmin puolin pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Nosta rinkilät reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
Kierittele ne lämpiminä sokerissa.
Resepti: Martat